Guerra contra las drogas III

Guerra contra las drogas III15 Jul 08:00 - 16:00 - Cerna
Cerna, Croatia

Route

UVODNE INFORMACIJE

GUERRA CONTA LAS DROGAS III

Guerra contra las drogas je airsoft susret u organizaciji Airsoft udruge Krpelji Vinkovci tijekom kojega želimo zajedno s vama uživati u ovome hobiju. Kao organizator osigurati ćemo baze za sve sudionike sa potrebnom logistikom. Svi sudionici unutar svoje frakcije rade zajedno u velikim timovima koji će imati vojnu strukturu radi lakšeg obavljanja zadataka koje sudionici moraju izvršavati. U organizaciji naših budućih susreta pa tako i ovog usredotočili smo se na integraciju između LARP i airsoft elemenata kako bismo stvorili dinamičniju igrivost naših scenarija.

Tijekom događaja, imati ćete priliku doživjeti nadamo se ugodan vikend sa prijateljima iz naše regije, dobro organiziranim vojnim bazama, zračnim napadima, bunkerima, napadima na konvoje vozila.Svi kojima je ovo prvi susret moraju pažljivo pročitati sve informacije jer Guerra contra las drogas nije poput nedjeljne igre na malom polju. Područje igre je veliko s zahtjevnim terenom i morate biti spremni za hodanje na velike udaljenosti.
Scenarij ovogodišnjeg susreta biti će izravan nastavak posljednjeg događaja. Kao što smo činili na susretima u prethodnim godinama, uložit ćemo mnogo truda u organizaciju kako bismo bili sigurni da će to biti upravo ono što tražite od airsoft susreta.

Nakon odabira vaše frakcije bit ćete smješteni u vojnu strukturu na čelu sa vašim zapovjednicima. Vi i vaši prijatelji ćete biti smješteni u istu momčad/vod ukoliko se prijavite u istu frakciju.

Mnogi od vas vidjeli su napredak u trendu digitalne transformacije na airsoft susretima općenito i mi kao udruga želimo iste uvesti i na susrete u našoj organizaciji.

PRIJAVE ZA SUSRET

Novost koju uvodimo od ove godine su pozivnice isključivo i samo provjerenim airsoft timovima/klubovima/udrugama i pojedincima iz RH i susjednih zemalja. Poučeni iskustvom i onoga što se događa kada na susret pristupe osobe kojima jednostavno nije mjesto u ovom hobiju primorani smo na ovakvu odluku.

Prijave su otvorene od 1.2.2018. u 00:00 sati i iste je potrebno po primitku pozivnice izvršiti do 8.7.2018. isključivo na našoj web stranici putem linka kojeg ćemo naknadno objaviti.

KOTIZACIJA

- Kotizacija za sudjelovanje iznosi 80 kn
( za sudionike izvan RH 10 € )
- Djevojke su oslobođene plaćanja kotizacije
- Uključena večera u subotu navečer, ručak u nedjelju, piće poslije susreta i ostali troškovi organizatora
- Uplata kotizacija isključivo na žiro račun udruge nalogom za plaćanje do 8.7.2018.
- Upute za popunjavanje:
PLATITELJ: Naziv tima/kluba/udruge ili ime fizičke osobe
PRIMATELJ: Airsoft udruga Krpelji Vinkovci, Hrvatskih kraljeva 74 A, 32100 Vinkovci
IBAN:
SWIFT:
MODEL:
POZIV NA BROJ: OIB/JMBG fizičke/pravne osobe

PODJELA STRANA:

Policia de Antinarcóticos - Zapadnjački sa pripadajućom uniformom, replika po izboru sa kacigom ili booniem na glavi

Sopoto Narco Cartel - Kombinacija vojne i civilne odjeće, borbeni i replika po izboru sa šiltericom ili maramom na glavi

OSNOVNE INFORMACIJE

LOKACIJA I TEREN

*

DATUMI I VREMENA

Datum: subota 14. srpnja 2018.

19.00h – dolazak na teren
20.00h – grill party

Datum: nedjelja 15. srpnja 2018.

06.00h – dolazak na teren
06.30h – prijave
07.00h – briefing
07.30h – odlazak u kamp
08.00h – početak scenarija
16.00h – kraj scenarija
16.30h – debriefing i druženje

KONTAKT

Opća pitanja: info@aukrpeklji.hr
Plaćanje i fakture: payment@aukrpelji.hr
Partneri i tvrtke: partners@aukrpelji.hr
Telefon: dostupno od 1. srpnja 2018., molimo vas da do tada koristite e-poštu

PARKIRALIŠTE I GLAVNA SAFE-ZONA

Parkirališta za sudionike smještena su u blizini i ispred ulaska u prostor predviđen za igru. U prostor predviđen za igru dozvoljen je ulaz samo onim vozilima koja su prijavljena za sudjelovanje u scenariju. Airsoft udruga Krpelji Vinkovci nije odgovorna za bilo kakvu štetu na vozilima koja su ostavljena na tim parkiralištima, niti na onima koja sudjeluju u scenariju. Pristup vozilima za vrijeme trajanja susreta moguće je isključivo izlaskom iz igre kroz Check In, bez iznošenja replika van terena. Uz parkiralište će se nalaziti glavna safe-zona te prostor za šatore ukoliko se radi o višednovnom susretu.

SIGURNOST NA PARKIRALIŠTU I GLAVNOJ SAFE-ZONI

Prilkom boravka na parkingu i glavnoj safe-zoni vaše replike mora biti zakočena i sa izvađenim spremnikom. Vaše replike možete ispobati na zato predviđenom i posebno označenom mjestu. Zabranjeno je ispobavati vaše replike na parkingu uz vaša vozila ili bilo gdje u glavnoj safe-zoni. Svako bezobzirno ponašanje i korištenje replike protivno ovom propisu kao organizator nećemo tolerirati.

CHECK-IN

Svi sudionici moraju imati kod sebe važeću identifikaciju poput vozačke dozvole, osobne iskaznice ili putovnice. Check-in će se otvoriti 15.7.2018. godine 06:30 ujutro.

Neposredno kod prijave na Check-in, svaki sudionik će shodno rednom broju prijave dobiti tzv. „GAME ID“. GAME ID će organizatorima i igračima na terenu služiti za identificiranje igrača. Npr. ako netko od igrača želi prijaviti drugog igrača za kršenje pravila zatražiti će njegov GAME ID i usmeno ili putem sredstva veze pozvati najbližeg moderatora koji će navedenog igrača povući iz igre i sa njime obaviti razgovor.

Također prilikom Check-in vršiti će se kroniranje svih vaših replika koje želite koristiti tijekom igre po važećem Pravilniku Hrvatskog airsoft saveza.

Nakon kroniranja igrači će biti prevezeni u odgovarajuću bazu kako bi se mogli pripremiti za igru. Očekujemo početak igre u 08:00. Igrači koji dolaze nakon toga moraju prijaviti zapovjedniku baze.

INTERNET

Kao organizator osigurati ćemo Free WiFi Hotspot na svakom događaju u našoj organizaciji, a isti će se nalaziti uz parking, odnosno u glavnoj safe-zoni.

ZAŠTITA ZA OČI

Svi sudionici na području igre, odnosno prolaskom kroz Check-in moraju nositi zaštitu za oči, pa čak i prilikom spavanja u bazama ukoliko se radi o višednevnom susretu. Važno je da nosite zaštitne naočale pogodne za airsoft i provjerene kvalitete.

LOGISTIKA U BAZAMA

U svim bazama tijekom susreta će biti osigurani vojni šatori i prostor za vaš šator kako bi bilo dovoljno mjesta za spavanje (ukoliko se radi o višednevnom susretu), uključujući svježu pitku vodu, sanitarije i generatore od 220 volta.

VODA

Sve baze i glavna safe-zona imat će kvalitetnu vodu za piće tijekom trajanja susreta u velikim spremnicima i voditi će se briga o popunjavanju ovih spremnika kada je to potrebno.

HRANA

Poslije susreta za sve sudionike susreta bit će podijeljena hrana i piće. Svi sudionici prilikom podjele hrane i pića moraju kod sebe imati GAME ID. Tijekom susreta moguća je samostalna priprema hrane na za to određenim mjestima u vašim bazama.

SPAVANJE

Nije dopušteno kampiranje na području izvan baznih kampova. Objekti za spavanje, odnosno šatori bit će prethodno postavljeni ukoliko se radi o višednevnom susretu i dobit ćete mjesto u vojnom šatoru zajedno sa svojim suigračima. Moguće je donijeti i vlastite šatore ukoliko šatori ispunjavaju sljedeće uvjete:

- Veliki vojni šator za najmanje šest ili više ljudi.
- Šator OD boje ili višebojan s tim da je zelena kamuflaža preko njih.

OTPAD

Bilo kakav otpad, bez obzira na vrstu, mora se zbrinuti odgovorno. Na prostoru za igru će se osigurati dovoljan broj kanti i vreća za smeće. Ako se zaustavite u šumi za užinu, od vas će se očekivati da uklonite sve svoje smeće u najbližu kantu. Bacanje smeća u prirodi nećemo tolerirati i onog igrača kojega zateknemo da baca smeće udaljiti ćemo iz područja igre.

STRUJA

Tijekom susreta ukoliko se radi o višednevnom susretu biti će ograničen pristup struji, a prvenstveno će se koristiti za osvjetljenje i ograničeno napajanje baterija u bazama.

HIGIJENA

Opskrbljujemo sanitarne čvorove i tuševe (ukoliko se radi o višednevnom susretu) u svim bazama. Preporučujemo da se svaka osoba svakodnevno pere jer loša higijena može dovesti do zdravstvenih problema. Ponesite sa sobom ručnik, sapun i šampon.

PRAVO JAVNOG PRISTUPA

U Republici Hrvatskoj svatko ima pravo biti u prirodi, međutim to nije pravo na neograničenu slobodu. To ne znači da smijemo oštetiti nešto ili zlostavljati životinjski svijet.

Bit ovog prava je sažeto u jednu rečenicu: "Ne uništavaj i ne uznemiruj".

OSOBNA SIGURNOST

Na susretima sa velikim brojem sudionika potreban je visoki stupanj sigurnosti kako bi se izbjegle velike ozljede. U hitnim slučajevima trebate nazvati 112. Koristite ovaj broj kako biste kontaktirali policiju, hitnu pomoć, vatrogasnu službu i ostale hitne službe u situacijama u kojima postoji neposredan rizik za zdravlje bilo kojeg sudionika. Ako bolujete od bilo kakve bolesti koja bi mogla utjecati na vaše sudjelovanje tijekom igre, obavijestite svoje suigrače i recite im kako vam mogu pomoći do dolaska stručne osobe. Ako koristite ili nosite lijekove sa vama, također obavijestite svoje suigrače gdje ga mogu pronaći ukoliko vam zatreba.

Napominjemo, sudjelovanje na airsoft susretima u našoj organizaciji je na vašu vlastitu odgovornost!

ALKOHOL I DROGA

Imamo apsolutnu nultu toleranciju za upotrebu bilo kojeg oblika alkohola ili droga tijekom susreta. Igrač koji bude zatečen u konzumaciji navedenog tijekom susreta bit će udaljen s područja igre bez odgode. Ako netko tko zloupotrebljava navedeno odbija otići, pozvat će se policija. Mišljenja smo da „oružje“ ( pravo ili replika ) i alkohol nikako ne idu zajedno. Ako ćete nositi bilo kakve lijekove, obavijestite organizatore prije događaja ili pri prijavi.

OPASNOST OD POŽARA

Na susretima u našoj organizaciji dopušteno je loženje vatre na posebno određenim područjima. Isto tako zabranjeno je unošenje pirotehnike poput dimnih bombi i petardi u područje igre, odnosno sva pirotehnika koja će se koristiti biti će osigurana od strane organizatora. Potičemo sve sudionike na poštivanje ovog pravila, osobito pušači koji moraju paziti da potpuno ugase cigarete.

Posebni propisi o sigurnosti bit će na snazi u bazama i glavnoj safe-zoni, pogotovo jer se ondje nalaze šatori (bez obzira radi li se o jednodnevnom ili viešdnevnom susretu). Organizator će osigurati dovoljan broj vatrogasnih aparata u svim bazama i glavnoj safe-zoni, a svatko će biti upoznat sa načinom upotrebe i lokacijom gdje se nalaze.© 2018 Siguez